Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii pichetează vineri sediile partidelor

© SputnikПротесты в Кишиневе, утро в палаточном городке
Протесты в Кишиневе, утро в палаточном городке - Sputnik Moldova
Abonare
”Astăzi protestele continuă și vocile noastre vor fi auzite în toate oficiile partidelor politice, fără excepție”, a declarat unul dintre membrii Platformei ”DA”, Chiril Moțpan.

 

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Protestatarii din centrul Chișinăului vor picheta vineri oficiile partidelor politice, a declarat membrul Platformei civice ”Demnitate și Adevăr”, Chiril Moțpan.

Протест у Генеральной прокуратуры - Sputnik Moldova
Societate
Protestatarii au ajuns luni la Procuratura Generală

 ”Astăzi protestele continuă și vocile noastre vor fi auzite în toate oficiile partidelor politice, fără excepție”, a spus un membru al Platformei ”DA”.

El a mai precizat că duminică, protestatarii vor organiza o cursă de automobile de amploare.

”La 12.00, cursa va porni de la podul de la Telecentru. La ea vor participa sute de automobile cu drapelele Moldovei și ale Uniunii Europene”, a spus Moțpan.

În prezent, câțiva reprezentanți ai protestatarilor se află la o întâlnire cu Nicolae Timofti, căruia i-ai fost prezentate cerințele manifestanţilor.

Протесты в Кишиневе, утро в палаточном городке - Sputnik Moldova
Politică
Protestatarii au încercat să-l ”trezească” pe președintele ţării

Deja de două săptămâni, în Moldova au loc proteste antiguvernamentale organizate de Platforma civică ”DA”. Două mitinguri de amploare au avut loc la 6 și 13 septembrie. Potrivit MAI, la ele au participat 40 de mii și, respectiv, 15 mii de persoane. Membrii Platformei ”DA” cheamă conducerea țării să-și dea demisia și să organizeze alegeri parlamentare anticipate și alegerea directă a președintelui (acum șeful statului este ales de Parlament).

Protestele au trecut la regimul non-stop, dar ele nu mai poartă un caracter de masă. Luni, 150 de persoane au pichetat clădirea Procuraturii Generale, marți mitingul s-a mutat la Centrul Național Anticorupție, unde au venit aproximativ 100 de protestatari. În ambele cazuri, aceștia au cerut demisia conducerii respectivelor departamente și reformarea totală a sistemului de drept din Moldova.

 

Fluxul de știri
0