Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sindicaliştii cer majorarea sancţiunilor pentru economia informală

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaСтроительство стадиона "Космос Арена" в Самаре к ЧМ-2018
Строительство стадиона Космос Арена в Самаре к ЧМ-2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcții cere statului sancţiuni mai dure pentru agenţii economici care practică economia informală.

CHIŞINĂU, 18 sept – Sputnik. Sindicaliştii din ramura construcţiilor din Moldova cer autorităţilor să fie înăsprite sancţiunile împotriva agenţilor economici care activează în economia informală. 

Decizia a fost luată în cadrul Congresului VI al Federaţiei Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţii ”SINDICONS”. 

North Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo) - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: au crescut preţurile în construcţii

În vederea diminuării fenomenului muncii ”la negru” și achitării salariilor ”în plic”, care este o gravă problemă în ramură, sindicaliștii au propus să fie majorate sancțiunile aplicate până la 100 de mii de lei.

Participanții la Congres au discutat și despre alte probleme cu care se confruntă salariații din ramură.

Victor Talmaci, președintele reales al Federației, a menționat că Parlamentul trebuie să ratifice cât mai curând Convenția Organizației Internaționale a Muncii ce se referă la securitatea și sănătatea în muncă, pentru a reduce numărul accidentelor de muncă și a îmbunătăți condițiile de muncă în ramura construcțiilor.

Federaţia “SINDICONS” are circa 7000 de membri și este parte a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

 

Fluxul de știri
0