Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova: au crescut preţurile în construcţii

© Sputnik / Ahn Young-joon, POOLNorth Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo)
North Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo) - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Naţional de Statistică anunţă că, indicele preţurilor la lucrările de construcţii-montaj în trimestrul II al anului curent a crescut cu aproape 8%.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Preţurile în construcţii au crescut în lunile trimestrul doi al anului în curs cu 7,9%, în comparaţie cu aceiaşi perioadă a anului trecut. 

În profil pe sectoarele economiei naţionale creşterea mai semnificativă a preţurilor a fost marcată în construcţia de locuinţe  - cu 9,9%. 

De asemenea, au fost înregistrate creşteri mari şi în domeniul agriculturii – cu 9,2%, transport – cu 8,7%, comerţul şi alimentaţia publică – cu 7,8%.

Construcţia obiectelor de menire social-culturală a marcat o creştere de 7,0%.

 

Fluxul de știri
0