Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului pregăteşte programul dedicat Zilei Vinului

© Sputnik / Vladimir Rodionov / Accesați arhiva multimediaВиноградники в Молдавии
Виноградники в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Națională a Vinului 2015 va avea loc într-un nou format.

CHIŞINĂU, 18 sept – Sputnik. Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) se află în discuții cu Agenția Turismului, cu asociațiile din domeniul turismului și vinăriile din ţară pentru a definitiva programele turistice și ofertele speciale pentru Ziua naţională a Vinului. 

Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua Vinului va fi organizată la fiecare vinărie în parte

În acest an, manifestările dedicate Zilei Naționale a Vinului vor avea loc într-un concept diferit față de anii precedenţi. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei comisiei republicane de organizare a sărbătorii naţionale „Ziua Vinului”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: Ziua vinului este o sărbătoare care nu trebuie anulată

În zilele de 3-4 octombrie, toți doritorii de a savura vinuri moldoveneşti de calitate vor avea posibilitate să viziteze producătorii de vinuri la ei acasă.

Decizia vine după ce, pe data de 14 septembrie, organizatorii evenimentului – Consiliul de coordonare al ONVV, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și conducătorii companiilor vitivinicole autohtone – întruniți într-o ședință comună extraordinară, au decis să renunțe la activitățile tradiționale legate de Ziua Vinului, planificate pentru 3-4 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Comisia republicană a analizat situația și a confirmat că, în circumstanțele create, organizarea evenimentului nu este posibilă din motive de securitate.

În acest an, ONVV a preconizat un buget de 2,8 milioane de lei pentru organizarea evenimentului.  

Fluxul de știri
0