Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Rusiei va oferi servicii consulare locuitorilor din Bălţi

© Sputnik / Мирослав Ротарь / Russia Moldova Россия Молдова Фла Флаги
Russia Moldova Россия Молдова Фла Флаги - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Locuitorii din Bălţi vor beneficia de servicii consulare din partea reprezentanţilor Ambasadei Federaţiei Ruse.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova va oferi în cel mai apropiat timp servicii consulare locuitorilor din oraşul Bălţi. La această înţelegere s-a ajuns în cadrul unei întrevederi dintre primarul din Bălţi Renato Usatîi şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin. 

Streleț  Muhametșin Moldova Rusia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova și Rusia, interesate de activizarea dialogului pe segmentul economic

“În oraşul nostru s-a păstrat o atitudine respectuoasă faţă de limba rusă şi tot ce este legat de Rusia. Vom identifica şi vom pregăti o clădire în cel mai scurt timp, unde cetăţenii vor putea beneficia de servicii consulare”, a declarat Usatîi. 

Farit Muhametşin a declarat că ambasada este gata să trimită la Bălţi de câteva ori pe lună un grup de angajaţi consulari, reprezentanţi ai Serviciului Federal de Migraţiune (SFM) şi alţi specialişti care se ocupă de problemele conaţionalilor noştri.

“Anterior astfel de servicii erau acordate cetăţenilor în sediul Comunităţii Ruse şi putem continua să primim în audienţă cetăţenii acolo până când va fi identificată o altă încăpere”, a declarat  Muhametşin.

Ambasadorul a anunţat că misiunea diplomatică a Rusiei intenţionează să organizeze în parteneriat cu Primăria Bălţi mai multe manifestări interesante în capitala de nord, printre care festivalul filmului rus, dar şi să contribuie la dezvoltarea relaţiilor comerciale între ţările noastre.

În cadrul întrevederii a fost luată decizia de a organiza audienţă consulară cetăţenilor din Bălţi peste două săptămâni.

 

Fluxul de știri
0