Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Patrușev: Ucraina se află sub conducerea externă a Washingtonului

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaAssistant Secretary of State Victoria Nuland in Kiev
Assistant Secretary of State Victoria Nuland in Kiev - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare vizită în Ucraina a Victoriei Nuland confirmă că această țară nu are o politică independentă, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al FR, Nicolai Patrușev.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. Ucraina nu este un stat independent și se află, practic, sub conducerea externă a SUA, a declarat recent în faţa jurnaliștilor secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nicolai Patrușev.

глава Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Moldova
Rusia
Patrușev: scopul SUA este distrugerea unităţii popoarelor rus şi ucrainean

„Fiecare vizită în Ucraina a Victoriei Nuland confirmă că acest stat nu este independent, ci se află sub guvernarea externă a Washingtonului. Este evident că deplasările ei nu sunt legate de consiliere în probleme de securitate regională, așa cum vrea să ne convingă propaganda occidentală, ci se dau indicații directe în privinţa acţiunilor pe care trebuie să le întreprindă conducerea țării”, a spus Patrușev.

El a amintit că Nuland a vizitat deja în această vară Kievul, iar după ce s-a întâlnit cu Poroșenko, acesta a introdus imediat în Rada Supremă proiectul de amendamente la Constituției Ucrainei, documentul fiind dezbătut în organul legislativ în prezența demnitarului american.

„Orice schimbări de cadre în organele de conducere ale Ucrainei se fac după ce sunt coordonate cu Casa Albă. În cazul în care Kievul nu va îndeplini indicațiile, acest lucru va duce la schimbarea președintelui și a guvernului Ucrainei cu politicieni mult mai docili Washingtonului”, a spus Patrușev.


Fluxul de știri
0