Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patrușev: scopul SUA este distrugerea unităţii popoarelor rus şi ucrainean

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaглава Совета безопасности РФ Николай Патрушев
глава Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul Consiliului de Securitate al FR, Nicolai Patrușev, a declarat că politica Washingtonului are ca scop alimentarea sentimentelor naționaliste în Ucraina.

CHIŞINĂU, 15 sept — Sputnik. Washingtonul desfășoară o politică de distrugere a unității dintre popoarele rus și ucrainean, a declarat pentru jurnaliști secretarul Consiliului de Securitate al federației ruse, Nicolai Patrușev.

США – Соединённые Штаты Америки / USA -	The United States of America - Sputnik Moldova
SUA - fals în loc de democrație

„Scopul politicii Washingtonului este distrugerea unităţii popoarelor rus și ucrainean, dar și divizarea popoarelor care locuiesc în Ucraina, alimentând sentimentele naționaliste împotriva diferitor etnii care locuiesc compact: ruși, români, unguri, polonezi și alții, ceea ce înseamnă destrămarea Ucrainei în câteva părți”, a spus Patrușev.

Potrivit lui, „SUA are o experiență bogată în acțiuni de distrugere a statelor unitare”. Un exemplu concludent din centrul Europei este Iugoslavia.
„Cândva un stat multinațional puternic, iar astăzi un teritoriu destrămat în câteva țări mici, incapabile să desfășoare o politică externă independentă. Washingtonul încearcă să desfășoare astfel de acţiuni şi în nordul Africii, în Orientul Mijlociu”, a menționat Patrușev.

Fluxul de știri
0