Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele Curţii Constituţionale a Moldovei condamnă anexarea Crimeei

© Sputnik / Sputnik MoldovaAlexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale
Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Tănase susţine o iniţiativă a Curţii Constituţionale a Ucrainei de condamnare a unei decizii a Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse ce ar fi deschis calea spre anexarea Crimeei.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, a susținut inițiativa Curții Constituționale a Ucrainei de a pune în discuţie și de a condamna decizia din 19 martie 2014 a Curții Constituționale a Federației Ruse, ce a deschis calea pentru anexarea de către Rusia a unei părți din teritoriul Ucrainei – Crimeea, a anunţat serviciul de presă al Curţii Constituţionale.

Рабочая поездка президента РФ В.Путина в Крымский федеральный округ - Sputnik Moldova
Rusia
Italienii din Crimeea îşi pun mari speranţe în vizita lui Berlusconi

Tănase a făcut această declaraţie la la reuniunea Cercului Președinților din cadrul Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), ce a avut loc la Batumi (Georgia). Principalul subiect de discuţii la această reuniune a fost aplicarea tratatelor internaționale în practica curților constituționale.

Sursa mai notează că, în cadrul evenimentului, preşedinţii autorităţilor de jurisdicţie constituţională din Ucraina, Georgia, Lituania, Moldova, Polonia, Cipru, Azerbaidjan şi din alte state europene au semnat o Declaraţie comună prin care se pronunţă pentru respectarea integrităţii teritoriale şi a dreptului internaţional în administrarea justiţiei constituţionale. Documentul, precum subliniază sursa, rămâne deschis pentru semnare.

Fluxul de știri
0