Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei care au avut de suferit în urma exploziei de la Cantemir își cumpără case

Взрыв в жилом доме в Кантемире
Взрыв в жилом доме в Кантемире - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii se ocupă singuri de căutarea caselor. Aceştia îşi primesc banii pe parcursul a trei zile după încheierea contractului la notar, a precizat primarul orașului Cantemir, Roman Ciubaciuc.

 

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Cei care au avut de suferit în urma exploziei din această primăvară, care s-a produs într-un bloc de locuit din Cantemir, au început să-și cumpere apartamente. Din cele zece familii care au rămas fără acoperiș deasupra capului, apartamente noi și-au cumpărat deja patru familii, a declarat pentru Sputnik primarul orașului, Roman Ciubaciuc.

”Banii sunt deja pe cont, ei au fost alocaţi din bugetul de stat pentru familiile care au avut de suferit. Oamenii își caută singuri apartamente și singuri se înțeleg. Până în prezent, au fost încheiate patru afaceri. Ceilalți cetățeni încă mai caută o locuință potrivită. Oamenii primesc banii pe parcursul a trei zile după încheierea contractului la notar”, a precizat interlocutorul.

Republica Moldova
Guvernul alocă bani pentru victimele incendiului din Cantemir

El a mai spus că s-a făcut expertiza apartamentelor care au avut de suferit în urma exploziei, acestea fiind evaluate la un preț mediu pentru metru pătrat. ”Pornind de la suprafața apartamentului, a și fost făcut calculul pentru fiecare familie”, a explicat funcționarul.

Potrivit lui, blocul nu poate fi reparat, deoarece astăzi, potrivit specialiștilor, nici o întreprindere nu fabrică panouri pentru această serie de case. Din acest motiv, a fost luată decizia ca o parte din ea să fie demolată.

”Conform hotărârii care a fost propusă de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, trei etaje de sus la o scară vor fi demolate. Lucrările de demontare vor începe în octombrie. Astfel, o scară va avea cinci etaje, iar alta va rămâne cu două”, a mai spus Ciubaciuc.

În luna mai, într-un bloc de locuit din Cantemir, din cauza scurgerii de gaz, a avut loc o explozie care a distrus zece apartamente. În rezultat, 33 de oameni, între care șase minori, au rămas fără acoperiș deasupra capului. În tot acest timp, ei au stat pe la rude sau în clădirea fostei școli profesionale din Cantemir. Cabinetul de Miniștri a alocat pentru cumpărarea apartamentelor șase milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului. Din această sumă, 800 de mii de lei vor fi cheltuiți pentru demolarea apartamentelor avariate și reparația casei scărilor.

 

Fluxul de știri
0