Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul alocă bani pentru victimele incendiului din Cantemir

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul va aloca şase milioane de lei victimelor incendiului din Cantemir pentru procurarea noilor apartamente. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei şedinţe a Cabinetului de Miniştri.

CHIŞINĂU, 8 mai — Sputnik Moldova. Guvernul va aloca şase milioane de lei victimelor incendiului din Cantemir pentru procurarea noilor  apartamente. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei şedinţe a Cabinetului de Miniştri. 

Fire and smoke rises after a Saudi-led airstrike on Sanaa, Yemen, Tuesday, April 28, 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Acte de identitate gratuite pentru victimele incendiului din Cantemir

Ministrul Finanţelor Anatol Arapu a declarat că banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.  

Potrivit ministrului Construcţiilor Vasile Bâtcă, decizia de a aloca bani pentru a procura apartamente este cea mai bună variantă, deoarece incendiul a distrus total 10 apartamente din bloc care nu mai pot fi reparate. 

„În fondul locativ al oraşului Cantemir sunt apartamente disponibile. Acestea deja au fost identificate de administraţia locală”, a declarat Bâtcă. 

Ministrul a adăugat că apartamentele avariate vor fi demolate cu susţinerea financiară a primăriei locale. 

Incendiul produs luni dimineaţă într-un bloc cu 5 etaje din Cantemir a afectat în total 20 de apartamente. Trei persoane au fost rănite. Cel mai mult a avut de suferit proprietarul apartamentului în care a izbucnit incendiul. Tânărul de 23 de ani este internat în stare gravă cu arsuri pe 95% din suprafaţa corpului. 


Fluxul de știri
0