Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul alocă bani pentru victimele incendiului din Cantemir

Abonare
Guvernul va aloca şase milioane de lei victimelor incendiului din Cantemir pentru procurarea noilor apartamente. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei şedinţe a Cabinetului de Miniştri.

CHIŞINĂU, 8 mai — Sputnik Moldova. Guvernul va aloca şase milioane de lei victimelor incendiului din Cantemir pentru procurarea noilor  apartamente. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei şedinţe a Cabinetului de Miniştri. 

Fire and smoke rises after a Saudi-led airstrike on Sanaa, Yemen, Tuesday, April 28, 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Acte de identitate gratuite pentru victimele incendiului din Cantemir

Ministrul Finanţelor Anatol Arapu a declarat că banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.  

Potrivit ministrului Construcţiilor Vasile Bâtcă, decizia de a aloca bani pentru a procura apartamente este cea mai bună variantă, deoarece incendiul a distrus total 10 apartamente din bloc care nu mai pot fi reparate. 

„În fondul locativ al oraşului Cantemir sunt apartamente disponibile. Acestea deja au fost identificate de administraţia locală”, a declarat Bâtcă. 

Ministrul a adăugat că apartamentele avariate vor fi demolate cu susţinerea financiară a primăriei locale. 

Incendiul produs luni dimineaţă într-un bloc cu 5 etaje din Cantemir a afectat în total 20 de apartamente. Trei persoane au fost rănite. Cel mai mult a avut de suferit proprietarul apartamentului în care a izbucnit incendiul. Tânărul de 23 de ani este internat în stare gravă cu arsuri pe 95% din suprafaţa corpului. 


Fluxul de știri
0