Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zi de doliu naţional în memoria lui Mihai Volontir

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaАктер Михай Волонтир
Актер Михай Волонтир - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Timofti a decretat ziua de 17 septembrie drept zi de doliu național.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care ziua funeraliilor actorului Mihai Volontir, 17 septembrie, este declarată drept zi de doliu național, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului actor, promotor activ al valorilor naționale și culturale, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, regizor și interpret de muzică. 

Народный артист СССР Михай Волонтир - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A decedat actorul Mihai Volontir

Potrivit decretului prezidențial, pe data de 17 septembrie, în toate localitățile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un minut de reculegere.

Instituţia publică a audiovizualului va transmite în direct funeraliile și ceremonia de înmormântare a actorului Mihai Volontir.

Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe pe 17 septembrie la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și televiziune să țină cont de specificul zilei de doliu la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

 

Fluxul de știri
0