Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mihai Volontir nu a reuşit să-şi realizeze marele vis

© SputnikНародный артист СССР Михаил Волонтир
Народный артист СССР Михаил Волонтир - Sputnik Moldova
Abonare
Marele actor Mihai Volontir nu a reușit să facă un film despre viața și activitatea sa, deși și-a dorit acest lucru dintotdeauna.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, Anatolie Răcilă, consideră că Mihai Volontir a fost un om împlinit, cu excepția unui mare vis al său, care din cauza lipsei de susținere financiară a rămas nerealizat. 

Михай (Михаил) Ермолаевич Волонтир, народный артист СССР - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Casa părintească a lui Mihai Volontir ar putea fi transformată în Casă Muzeu

“A trăit o viață frumoasă. Un lucru însă îi mai rămăsese de făcut, un film pe care și l-a dorit toată viața”, a declarat Răcilă pentru Sputnik.

Pelicula trebuia să reflecte viaţa şi activitatea marelui actor. 

Михай (Михаил) Ермолаевич Волонтир - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Volontir va fi înmormântat la 17 septembrie

Potrivit lui Răcilă, „Volontir trebuia să facă acest film încă cu patru ani în urmă, dar așa s-a întâmplat că Guvernul a refuzat să-l susțină financiar”.

“Din păcate, Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți nu a putut să-l ajute cu banii necesari, pentru că era nevoie de o sumă impunătoare, care ajungea până la 4 milioane de lei”, mai spune Răcilă.

După o boală îndelungată, în noaptea de luni spre marţi, s-a stins din viaţă una dintre personalităţile emblematice ale neamului nostru, Mihai Volontir, Artist al Poporului din URSS, Artist al Poporului din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat din Federaţia Rusă, Cavaler al Ordinului Republicii, Doctor Honoris Cauza a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Un mitingul de doliu va avea loc în data de 17 septembrie, între orele 10.00-14.00, în holul Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, după care corpul neînsufleţit al lui Mihai Volontir va fi aşezat la locul său de veci, la Cimitirul Central din strada Armenească din Chişinău.


Fluxul de știri
0