Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medic: Mihai Volontir a fost conștient înainte de moarte

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaМихай Волонтир
Михай Волонтир - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Volontir s-a aflat 57 de zile la Spitalul Clinic Republican, iar înainte de moarte a fost conștient.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Cunoscutul actor de teatru și film, Mihai Volontir, a fost conștient înainte de moarte, a declarat marți pentru Sputnik Victor Cojocaru, șeful secției reanimare de la Spitalul Clinic Republican. ”El a fost internat la noi 57 de zile. Suferea de mai multe boli cronice, inclusiv de diabet. Anterior, i s-au făcut mai multe operații, și la Institutul Oncologic, dar și la Moscova. Mihai Volontir a știut că pleacă. El a decedat la ora 01.15 noaptea”, a povestit interlocutorul.

Волонтир - Sputnik Moldova
Societate
A plecat un simbol al școlii de actorie națională - Mihai Volontir

Cunoscutul actor a decedat în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 81 de ani. Acest lucru l-a anunțat văduva artistului, Efrosinia Dobândă-Volontir. Ea a precizat că motivul decesului a fost ”o boală îndelungată”. Actorul a murit la Chișinău, la Spitalul Clinic Republican (SCR). În ultimele două luni și jumătate, Volontir s-a aflat permanent la tratament, mai întâi în Spitalul Municipal din Bălți, iar apoi la SCR. Potrivit medicilor, actorul a decedat pentru că s-au agravat mai multe boli de care suferea artistul, în cea mai mare parte din cauza vârstei înaintate. De organizarea funeraliilor se ocupă o comisie specială condusă de premierul Valeriu Streleț. Din ea mai fac parte reprezentanți ai guvernului, ai autorităților locale, oameni de cultură.

Miercuri, 16 septembrie, la ora 17.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Mihai Volontir va fi depus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, unde fiecare își va putea lua rămas bun de la marele actor. La 17 septembrie, de la ora 10.00 până la 14.00, la Palatul Național va avea loc n miting de doliu.

Fluxul de știri
0