Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAI: Slovacia a reluat controlul la frontierele cu Ungaria și Austria

© Sputnik / Sergey StroitelevБеженцы из стран Ближнего Востока в Венгрии
Беженцы из стран Ближнего Востока в Венгрии - Sputnik Moldova
Abonare
La frontieră au fost trimiși suplimentar 220 de polițiști, a anunțat reprezentantul MAI al Slovaciei, Michaela Paulenova.

CHIŞINĂU, 14 cept — Sputnik. Slovacia a introdus luni controlul temporar la frontierele cu Ungaria și Austria, ca reacție la reluarea controlului frontierei sale de către Germania, a anunțat ofițerul de presă al MAI al ţării, Michaela Paulenova, citată de portalul Teraz din Bratislava.

Поток беженцев вынудил Германию прикрыть границы: заявления чиновников - Sputnik Moldova
Germania „a închis frontierele”: țara nu face față fluxului de refugiați

Germania a introdus duminică controlul de frontieră la graniţa cu Austria și a suspendat legăturile pe cale ferată cu această țară. Acum câteva zile, Austria însăşi a întrerupt comunicațiile cu Ungaria, pentru a face regulă în sistemul de transport, care a fost dereglat din cauza suprasolicitărilor în legătură cu fluxul masiv de refugiați. Controlul temporar la frontiera cu Austria a fost introdus și de Cehia.

Potrivit Michaelei Paulenova, în legătură cu aceste măsuri luate în condițiile crizei imigranților din Europa, au fost trimiși la frontieră suplimentar 220 de polițiști. Totodată, a fost sporit controlul nu doar la punctele de trecere a frontierei, dar și în fâșiile forestiere de la graniță.

„Este vorba de măsuri temporare. Controlul sporit nu înseamnă sfârșitul Schengen”, a subliniat reprezentantul MAI.

Fluxul de știri
0