Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CCI va coopera cu consiliile raionale pentru dezvoltarea mediului de afaceri

© Sputnik / Евгений ПанасенкоБазар
Базар - Sputnik Moldova
Abonare
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) va coopera cu autorităţile administraţiilor raioanelor în vederea dezvoltării mediului de afaceri şi lărgirii bazei fiscale a regiunilor ţării.

CHIŞINĂU, 14 sept – Sputnik. În scopul dezvoltării mediului de afaceri în regiunile ţării şi lărgirii bazei fiscale, CCI semnează acorduri de cooperare cu consiliile raionale. Două asemenea acorduri au fost semnate recent cu raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni.

bani - Sputnik Moldova
Opinie: Moldova se află la câțiva pași de colapsul economic

Potrivit Preşedintelui CCI, Valeriu Lazăr, atât CCI, cât şi consiliile raionale sunt interesate în dezvoltarea mediului de afaceri, iar „având întreprinderi puternice în teritoriu, crește și baza fiscală a raionului și, respectiv, dezvoltarea infrastructurii locale și bunăstarea populației”.

Potrivit lui Lazăr, „misiunea CCI este, pe de o parte, de a contribui la dezvoltarea întreprinderilor, iar pe de alta, de a reprezenta operatorii economici în raport cu autoritățile publice”.

Lazăr a mai subliniat faptul că „la nivel central, sistemul de comunicare funcţionează, CCI participând la şedinţele Guvernului, Consiliului economic al Prim-ministrului şi în colegiile unui şir de ministere”. Agenda Locală de Business este necesară, în opinia lui, pentru a-i permite CCI, prin intermediul filialelor sale, să instituţionalizeze dialogul public-privat la nivel local.

Acordurile semnate cu consiliile raioanelor Căuşeni şi Ştefan Vodă prevăd colaborarea în domenii precum valorificarea oportunităţilor investiţionale în regiune, inclusiv prin atragerea investiţiilor străine, sprijinirea inovării, inclusiv prin mecanismele de parteneriat public-privat, promovarea metodelor alternative de soluționare a litigiilor de afaceri, cum sunt medierea sau arbitrajul, dezvoltarea noilor direcții de cooperare în afaceri, a menţionat CCI.

Fluxul de știri
0