Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii estonieni solicită ajutor din cauza embargoului FR

© Sputnik / Sergey Stepanov / Accesați arhiva multimedia中国计划向爱沙尼亚进口农产品
中国计划向爱沙尼亚进口农产品 - Sputnik Moldova
Abonare
Daunele provocate întreprinderilor agricole estoniene după interzicerea exportului de mărfuri în Rusia sunt estimate la 150 de milioane de euro.

CHIŞINĂU, 14 sept — Sputnik. Fermierii estonieni, care se confruntă cu dificultăți serioase în rezultatul introducerii măsurilor de răspuns din partea Federației Ruse la sancțiunile occidentale, organizează luni un pichet la Tallin, revendicând un ajutor din partea statului în valoare de 7 milioane euro.

Фермеры во время акции протеста в Париже - Sputnik Moldova
Peste 5 mii de fermieri au luat cu asalt „cartierul european” de la Bruxelles

În luna august a anului trecut, Rusia a interzis importul unui șir de produse alimentare din țările care au aplicat sancțiuni Moscovei —  SUA, statele UE, Canada, Australia și Norvegia. Mărfurile vizate sunt carnea de vită, de porc și pasăre, salamurile, fructele de mare, legumele, fructele și produsele lactate. După introducerea acestor măsuri, producătorii agricoli estonieni au început să se confrunte cu dificultăți serioase în ceea ce privește desfacerea producției proprii și au încercat să identifice posibilitatea ieșirii pe noi piețe.

Potrivit specialiștilor, daunele pe care le-a cauzate producătorilor estonieni de produse agricole limitarea importului impusă de Rusiei ar putea constitui 150 de milioane de euro, fiind luată în calcul şi influența indirectă a acestor măsuri. Doar exportul anual al produselor lactate în Rusia era estimat la circa 50 de milioane d euro.

Fluxul de știri
0