Peste 5 mii de fermieri au luat cu asalt „cartierul european” de la Bruxelles

© Sputnik / Galina AzuleФермеры во время акции протеста в Париже
Фермеры во время акции протеста в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorii agricoli s-au adunat în piața din fața Consiliului UE, unde are loc, lini, ședința extraordinară a miniștrilor agriculturii țărilor UE, care vor discuta situației de criză din sectorul agrar european.

CHIŞINĂU, 7 sept — Sputnik. Peste cinci mii de producători agricoli, în mare parte din Belgia și Franța, care au adus cu ei și peste o mie de tractoare, după cum informează sindicatele, s-au adunat luni în „cartierul european” de la Bruxelles, pentru a cere de la instituțiile Uniunii Europene și  autoritățile naționale susținere financiară pentru gospodăriile agricole care se află în prag de faliment.

Drapeaux de la Russie et de l'UE - Sputnik Moldova
Sputnik. Fapte. UE suportă pierderi din cauza sancţiunilor impuse FR

În legătură cu acțiunea de protest a fermierilor, poliția din Bruxelles a anunțat din timp conducătorii auto despre faptul că manifestanții vor bloca căile de acces spre clădirile Consiliului Uniunii Europene și Comisiei Europene. Ei s-au adunat în piața din fața sediului Consiliului Uniunii Europene, unde luni are loc ședința extraordinară a miniștrilor agriculturii din  cele 28 de țări membre ale UE, care vor discuta situația de criză din sectoarele de producere a lactatelor și creşterii bovinelor din agricultura europeană.

Dificultăți financiare serioase din cauza crizei supraproducției întâmpină și producătorii europeni de porcine, care au avut de suferit cel mai mult în rezultatul interzicerii exportului în Federația Rusă.

Potrivit sindicatului fermierilor și lucrătorilor din cooperativele agricole europene, Copa-Cogeca, producătorii agricoli din țările UE au pierdut circa 5,5 miliarde de euro în rezultatul embargoului impus de FR la produsele alimentare.

Fluxul de știri
0