Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Militanţii islamişti pot pătrunde în SUA ca refugiați

© SputnikDen tyrkisk-syriske grænse
Den tyrkisk-syriske grænse - Sputnik Moldova
Abonare
John Allen a recunoscut că o asemenea situație prezintă o amenințare pentru securitatea națională a SUA. ”Este evident că noi trebuie să ne gândim la acest lucru”, a spus el.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Printre refugiații din Siria, pe care SUA intenționează să-i primească, pot pătrunde militanţi islamici, a declarat duminică John Allen, general în rezervă, pe care Casa Albă l-a desemnat coordonator pe probleme în lupta cu gruparea ”Statul Islamic” (SI).

Мигранты на греческом острове Лесбос. Архивное фото - Sputnik Moldova
Spiegel: unii politicieni din RFG acuză SUA pentru criza imigraţiei

”Noi trebuie să urmărim acest lucru, înțelegând că SI poate infiltra agenții săi printre acești oameni”, a spus Allen într-un interviu pentru canalul de televiziune ABC.

El și-a exprimat totuşi încrederea în munca pe care au efectuat-ă FBI, ministerul securității interne și ministerul justiției din SUA. Potrivit lui, ”ei au făcut o muncă excelentă pentru a ne asigura securitatea în propria țară”.

Totodată, Allen a recunoscut că această situație prezintă pericol pentru securitatea națională a SUA. ”E clar că noi trebuie să ne gândim la acest lucru”, a spus el.

Allen a reiterat poziția Washingtonul privind rezolvarea diplomatică a conflictului din Siria. El a subliniat că SUA nu vede în acest proces loc pentru actualul președinte, Bashar Assad.

 

Fluxul de știri
0