Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Organizatorii: peste 15 mii de oameni la mitingul antiguvernamental de duminică

© Sputnik / Геннадий ВакуловскиПротесты в Кишиневе 13 сентября на площади Великого национального собрания
Протесты в Кишиневе 13 сентября на площади Великого национального собрания - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii vin la proteste din toate raioanele ţării.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Mai mult de 15 mii de persoane au venit duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală, pentru a participa la un nou miting de protest contra actualei guvernări. Despre aceasta au anunţat organizatorii manifestaţiei de protest.

parlament - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protestatarii cer demisii. Conducerea Parlamentului respinge

Oamenii vin la proteste din toate raioanele ţării. Manifestanţii intonează cântece patriotice, iar la menţinerea ordinii publice este vegheată inclusiv de veteranii războiului din 1992 de la Nistru şi veteranii războiului din Afganistan.

Mitingul de duminică a început oficial cu întârziere, deoarece mai mulţi oameni care au venit din alte localităţi ar fi cerut acest lucru, fapt despre care au anunţat chiar organizatorii de pe scena din PMAN.

Protestele antiguvernamentale au început în Moldova săptămâna trecută. Organizatorii acestora sunt exponenţii Platformei DA. Ei le cer conducătorilor ţării să demisioneze şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate. O altă revendicare este alegerea şefului statului în baza votului universal. Organizatorii manifestaţiilor susţin că puterea de stat în Republica Moldova este acaparată de cercuri oligarhice, care doar mimează integrarea europeană.

Fluxul de știri
0