Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii cer demisii. Conducerea Parlamentului respinge

© Sputnikparlament
parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii protestatarilor s-au întâlnit cu conducerea forului legislativ.

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Preşedintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit joi după masă cu reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Candu  a fost însoţit la această discuţie de vicepreşedintele Legislativului Liliana Palihovici şi deputatul liberal, Veaceslav Untilă, preşedintele comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică. 

Unul din reprezentanţii protestatarilor Andrei Năstase a declarat că motivul acestei întrevederi este cererea manifestanţilor de demisie a preşedintelui preşedintelui Parlamentului Andrian Candu.

Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedintele Parlamentului nu susţine ideea alegerilor anticipate

„Trebuie să găsim un compromis şi să abordăm subiectele productiv. Majoritatea solicitărilor protestatarilor sunt pe agenda guvernării”, a răspuns Candu.

 Cât priveşte demiterile unor funcţionari, Candu susţine că ele trebuie făcute doar în cazul în care aduc efecte. În opinia speakerului, important este să fie schimbat sistemul. 

„Organizarea alegerilor anticipate nu sunt benefice pentru Moldova, acestea ar aduce o criză profundă în ţara noastră. Iată de ce acum, la masa de dialog avem 2 tipuri de revendicări: cele care pot fi realizate şi cele care nu pot fi realizate şi care aduc mari pericole”, a continuat Candu. 

„Alegerile anticipate nu sunt decât un mijloc de scoatere a ţării din captivitate. O grupare oligarhică nu poate să producă reforme”, a replicat Năstase. 

În prima parte a zilei, reprezentanţii protestatarilor au avut o discuţie cu premierul Valeriu Streleţ. 


Fluxul de știri
0