Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova este interesată de cooperarea cu China în domeniul TIC

© Sputnikcomputer
computer - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cooperarea în domeniul TIC între Moldova şi China a fost subiectul unei discuţii a ministrului moldovean de resort cu ambasadorul Chinei la Chişinău.

CHIŞINĂU, 12 sept – Sputnik. Ministrul moldovean al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, i-a comunicat ambasadorului Chinei la Chişinău că partea moldovenească este interesată de modelul chinez de dezvoltare a domeniului tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii.

China-Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
China disponibilă în dezvoltarea infrastructurii în Moldova

În cadrul unei întâlniri cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră,  Zhang Yinghong, Pavel Filip a menţionat că speră ca în cel mai scurt timp între Ministerele de profil din cele două țări să fie semnat Memorandumul de colaborare în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor mai notează că ministrul moldovean l-a informat pe diplomatul chinez despre situația actuală în domeniul TIC în ţara noastră, dar şi despre politicile promovate pentru asigurarea unui cadru legal cât mai favorabil pentru dezvoltarea acestui sector important. În acest context, Pavel Filip a evidențiat Strategia Națională ”Moldova Digitală 2020” și Pachetul de sporire a competitivității industriei IT. Ultimul document are menirea să lichideze constrângerile existente pe piața IT și să creeze un mediu de afaceri competitiv și atractiv pentru dezvoltarea industriei IT.

Fluxul de știri
0