Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul este gata să discute cu protestatari doar aspecte economice nu politice

© Sputnik / Мирослав РотарьАнтиправительственный митинг в центре Кишиневе, Палатки
Антиправительственный митинг в центре Кишиневе, Палатки - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii se întâlnesc la Guvern cu conducerea puterii executive

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ şi reprezentanţii protestatarilor discută la Guvern despre revendicările manifestanţilor şi posibilităţile de realizare a acestora.

Premierul este însoţit de vicepremierii Gheorghe Brega şi Stephane Bride, ministrul Economiei.

Streleţ a anunţat protestatarii că Guvernul este deschis să discute constructiv şi civilizat revendicările agricultorilor şi pensionarilor, revendicările care ţin de tarife şi preţuri, dar nu şi despre cererea de demisie a conducerii ţării şi unui şir de şef ai instituţiilor de stat.

Premierul a mai declarat că este periculos apelul protestatarilor prin care se cere stoparea finanţării externe a Moldovei. „Aceasta ar putea agrava criza”, a notat Streleţ.

„O eventuală demisie a actualului Guvern ar putea avea loc doar în cazul exprimării votului de neîncredere acordat Guvernului de către Parlament. Majoritatea parlamentară nu va da acest vot”, a adăugat premierul.

Streleţ a mai precizat că solicitările şi revendicările protestatarilor trebuie să se încadreze în limitele constituţionale. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul Streleţ a făcut bilanţul activităţii pentru 42 de zile

Reprezentantul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că nimeni nu vrea alegeri anticipate de dragul alegerilor. „Acestea trebuie pregătite foarte bine, prin punerea în faţa CEC şi CNA a unor oameni integri şi profesionişti”, a declarat Năstase.

Acesta a adăugat că în PMAN s-a cerut imperativ şi alegerea preşedintelui de către întreg poporul. Năstase a menţionat că protestatarii sunt nedumeriţi de ce partidele care astăzi sunt la guvernare nu vin cu o asemenea iniţiativă legislativă, din moment ce în programul partidelor este inclusă şi un obiectivul alegerii directe a preşedintelui ţării.

Reprezentanţii protestatarilor urmează să se întâlnească joi, la ora 15.00, şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Întâlnirea va avea loc în sediul Parlamentului.

Fluxul de știri
0