Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorii de şcoli vor fi aleşi în 4 etape şi sub monitorizare video

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educaţiei definitivează Regulamentul cu privirea la desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Concursul pentru funcția de director sau director adjunct în instituţiile de învățământ general se va desfăşura în patru etape succesive şi va avea loc în săli cu supraveghere video.

Ministerul Educației a organizat o dezbatere publică având ca temă proiectul de modificare și completare a Regulamentului cu privirea la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general.

Centrul Tehnologii Informaţionale și Comunicaţionale în Educaţie va asigura desfășurarea, din punct de vedere tehnic, a testării, în cadrul centrelor de BAC din unitățile administrativ-teritoriale care dispun și de supraveghere video. Candidații care vor acumula cel puțin 50% din punctajul stabilit vor fi promovați la următoarea etapă de concurs.

Cea de a doua etapă a concursului – evaluarea cunoștințelor profesionale și manageriale (testul) — se va realiza de către organul local de specialitate în domeniul învățământului, conform unei Metodologii aprobate de Ministerul Educației.

Ministrul Educației, Corina Fusu, susţine că unele regulamente elaborate contravin Codului educației. „Pe de o parte, nu a fost creat încă Inspectoratul Școlar Național, care era împuternicit să desfășoare testarea, pe de altă parte, nu a fost elaborat regulamentul cu privire la organizarea concursului pentru selectarea șefilor de direcție de învățământ raionale, care trebuie să desfășoare concursul propriu-zis”, a declarat Fusu.

Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Societate
Fusu vrea să îmbunătăţească procedura de numire a managerilor din învăţământ

În componența comisiei de concurs s-a introdus o modificare necesară care vizează grădinițele.

De asemenea, în cadrul comisiilor de concurs a fost inclus și un reprezentant al comitetului sindical de ramură.

Ministerul Educației a venit cu inițiativa de a derula, începând cu data de 17 august, consultări publice pe marginea Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ general.

Regulamentul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0