Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Agenda sesiunii de toamnă a Parlamentului va fi încărcată

© SputnikParlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова
Parlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii urmează să examineze în sesiunea de toamnă peste 100 de proiecte.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Spicherul Andrian Candu şi președinții comisiilor parlamentare au analizat programul legislativ pentru sesiunea de toamnă în cadrul unei ședințe de lucru.

Parlamentul se convoacă în sesiunea ordinară de toamnă începând cu data de 16 septembrie. De săptămâna viitoare, își vor relua activitatea comisiile permanente, grupurile de lucru, alte organe de lucru ale Legislativului. 

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu vrea lichidarea CNA, CNI şi Procuraturii?

Programul legislativ pentru sesiunea de toamnă însumează circa 80 de acte normative care sunt incluse în Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE. De asemenea, în Parlament sunt înregistrate pentru examinare 28 de acte legislative, venite de la Guvern și Președinție.

Președintele Parlamentului a declarat că se va reveni la pachetul legislativ agricol pentru a fi votat în lectura a doua. Potrivit spicherului, în perioada următoare Curtea Supremă de Justiție va propune Parlamentului pentru dezbateri și adoptare un șir de acte normative, în contextul reformei în justiție.

Biroul permanent urmează să decidă când va avea loc prima ședință plenară a deputaţilor din sesiunea de toamnă.

 

 

 

Fluxul de știri
0