Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik Moldova va informa angajaţii despre drepturile lor

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaPresentation of the major international news brand, Sputnik
Presentation of the major international news brand, Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova va pregăti, de asemenea, o serie de interviuri audio și video cu experți și juriști de la CNSM.

 

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Sputnik Moldova a lansat pe resursele sputnik.md | ru.sputnik.md secţiunea informaţională ”ABC-ul sindical”, care le va explica cititorilor legislația muncii în Republica Moldova: regulile de încheiere a unui contract de muncă și de plată a muncii, modul de prezentare a concediilor, regulile de angajare și eliberare din funcţie, ajutorul social și normele securității la locul de muncă. Materialele la secțiunea respectivă sunt pregătite în colaborare cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și include interviuri audio și video cu experți și juriști. ”ABC-ul sindical” le va oferi utilizatorilor site-ului sputnik.md | ru.sputnik.md și accesul la infografice concludente, care vor relata despre căile de rezolvare a unor probleme legate de muncă și angajare.

деньги - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sindicatele solicită statului să compenseze plăţile pentru electricitate şi gaz

Potrivit opiniei conduc[torului Agenției Internaționale de Știri și radio Sputnik în Moldova, Vladimir Novosadiuk, tema protecţiei drepturilor muncitorilor este foarte actuală în prezent. ”Sputnik Moldova acordă în activitatea sa o atenție deosebită tematicii sociale. Noi considerăm că această colaborare strânsă cu CNSM ne va ajuta să informăm aşa cum se cuvine lucrătorii din ţară”, a subliniat Novosadiuk.

Președintele CNSM, Oleg Budza, a remarcat că proiectul ”Alfabetul Sindical”, lansat de Sputnik Moldova, este foarte important pentru noi, pentru că le va oferi cetățenilor cea mai actuală informație despre activitatea Confederației, despre proiectele ei și rezultatelor muncii efectuate. ”Datorită colaborării noastre, un număr mai mare de locuitori ai Moldovei vor cunoaște cum să-și apere munca sa”, a subliniat el.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

 

Fluxul de știri
0