Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sindicatele solicită statului să compenseze plăţile pentru electricitate şi gaz

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Abonare
CNSM insistă că statul să întreprindă măsurile necesare pentru ca fiecare cetățean să aibă un nivel de trai decent.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a adresat o scrisoare premierului Valeriu Streleţ, în care solicită elaborarea unui pachet de măsuri de susținere financiară a populației prin acordarea compensațiilor la plata energiei electrice și gazelor naturale. Potrivit sindicatelor, pentru a acoperi majorările la tarife, trebuie indexate de

urgență veniturile salariale, indemnizațiile și pensiile.

Банк - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sindicatele cer indemnizații unice pentru angajații băncilor ce vor fi lichidate

În adresare se precizează că Legea privind indexarea veniturilor băneşti ale populaţiei le garantează cetăţenilor Republicii Moldova dreptul la compensarea pierderilor suportate în legătură cu majorarea preţurilor şi tarifelor la mărfurile de consum şi servicii. În acest sens, drept motive de indexare a veniturilor băneşti serveşte creşterea ratei inflației, care deja a fost depășită în luna iulie cu 3,6 la sută, indicele creșterii preţurilor şi tarifelor la mărfuri de consum şi servicii constituind 8,6 la sută.

”Conform legii, urmează să fie indexate toate veniturile băneşti ale cetăţenilor în formă de remunerare a muncii, ale lucrătorilor instituţiilor şi organizaţiilor bugetare, precum şi ai întreprinderilor şi organizaţiilor ce vând producţie la preţuri fixe, pensiile, bursele, indemnizaţiile şi alte venituri ce nu au caracter unic, veniturile băneşti ale populaţiei în formă de depuneri în instituţiile sistemului financiar şi de credite”, se explică în adresarea sindicatelor.

Fluxul de știri
0