Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Pentru reglementarea în Donbass este necesar „Formatul Normand”

Abonare
Moscova consideră că pentru reglementarea situaţiei din Donbass este necesară implicarea „Formatului Normand”, a declarat luni şeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

CHIŞINĂU, 17 aug — Sputnik. Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, susţine că înţelegerile de la Minsk din 12 februarie au fost susţinute de cvartetul normand, iar partea ucraineană este cea responsabilă de modul de implementare a acestor înţelegeri.

„Răspunzând la întrebarea Dvs, dacă ar trebui implicate ţările „Formatului Normand”, consider că trebuie. Pentru că ţările cvartetului normand au susţinut, în ultimă instanţă, înţelegerile din 12 februarie, la care au semnat reprezentanţii Kievului, Doneţkului, Luganskului, cu participarea Rusiei şi OSCE. Şi cvartetul normand, mai întâi de toate Germania şi Franţa, desigur că sunt responsabile pentru îndeplinirea de către autorităţile ucrainene a obligaţiunilor asumate. Noi vom fi gata să desfăşurăm o întrevedere, cel mai probabil la nivel de experţi”, — a declarat Lavrov la finele negocierilor cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif.

 

Fluxul de știri
0