Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ speră că Moldova va mai obţine finanţare nerambursabilă din România

© gov.mdValeriu Streleţ şi Marius Lazurca
Valeriu Streleţ şi Marius Lazurca - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleţ şi Marius Lazurca au discutat principalele aspecte vizând şedinţa comună a guvernelor Moldovei şi României.

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Unul dintre principalele subiecte pe care guvernul de la Chişinău vrea să-l includă în ordinea de zi a şedinţei comune din 22 septembrie a guvernelor Republicii Moldova şi României este stabilirea domeniilor pentru care vor fi oferiţi bani de către partea română. Acest aspect, precum şi altele, ce se referă la şedinţa comună a celor două guverne, a fost discutat joi la o întrevedere a premierului moldovean cu ambasadorul României la Chişinău.

Streleț Ponta Moldova România - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova și România au prelungit termenul Acordului de asistenţă financiară

„Premierul Valeriu Streleţ a menţionat importanţa şedinţei comune a celor două guverne şi a prezentat viziunea Guvernului Republicii Moldova referitor la subiectele ce urmează să se regăsească pe ordinea de zi a şedinţei în cauză. Printre acestea, Premierul a specificat identificarea domeniilor şi direcţiilor de valorificare a asistenţei financiare nerambursabile oferite de Guvernul român Republicii Moldova, posibilitatea dezvoltării unor noi parteneriate investiţionale, în special în sectorul energetic, şi alte aspecte importante de pe agenda bilaterală”, a precizat serviciul de presă al Guvernului.

Ambasadorul român, Marius Lazurca, potrivit aceleiaşi surse, şi-a exprimat convingerea că şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova va constitui un semnal important de sprijin şi încurajare pentru cetăţenii ambelor ţări.

Fluxul de știri
0