Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ungaria intenționează să închidă hotarele pentru migranți de la 15 septembrie

Abonare
La moment, imigranții trec liber frontiera ungară, care este hotarul extern al Uniunii Europene. De la 15 septembrie, trecerea ilegală va deveni o infracțiune, a declarat reprezentantul oficial al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs.

 

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Trecerea necontrolată a refugiaților din Serbia în Ungaria trebuie să înceteze la 15 septembrie, când vor intra în vigoare noile legi maghiare cu privire la frontieră, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti Zoltan Kovacs, reprezentant al guvernului maghiar.

Acum refugiații trec liber frontiera, care este și hotar extern al UE, în regiunea localităţii Riosu din sudul Ungariei. Zilnic, pe teritoriul UE intră în jur de trei mii de persoane. De aici ei trebuie să meargă la punctul provizoriu de control imigrațional al poliției, iar după 36 de ore – în lagărul de refugiați. Dar, de fapt, refugiații au posibilitatea să fugă de poliție imediat după traversarea hotarului sau mai târziu – de la punctul provizoriu în drum spre tabără.

Беженцы с Ближнего Востока на вокзале Келети в Будапеште - Sputnik Moldova
Kovacs: UE nu ajută Ungaria să facă față valului de refugiați

”La 15 septembrie (ziua în care va intra în vigoare noua lege), se va instaura un nou cadru juridic. Trecerea ilegală a hotarului va deveni o infracțiune. Se va considera infracțiune și dacă cineva va dărâma acest gard. Contrabandiștii vor fi pedepsiți mult mai aspru. Va începe o nouă eră”, a declarat Kovacs.

Potrivit lui, ”e posibil ca poliția care păzește frontiera să fie susținută de armată”. ”Soldații vor fi dotați cu arme, dar o vor pune în aplicare doar când viața lor va fi pusă în pericol”, a adăugat reprezentantul oficial.

De la începutul lui 2015, pe teritoriul UE au intrat 350 de mii de imigranți și în fiecare zi vin alții. Comisia Europeană a declarat că actuala criză imigrațională este una dintre cele mai mari de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

 

Fluxul de știri
0