Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kovacs: UE nu ajută Ungaria să facă față valului de refugiați

© Sputnik / Dmitriy VinogradovБеженцы с Ближнего Востока на вокзале Келети в Будапеште
Беженцы с Ближнего Востока на вокзале Келети в Будапеште - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul oficial al guvernului ungar, Zoltan Kovacs a declarat că soluţionarea problemei imigranților este finanțată din contul statului ungar, iar Uniunea Europeană alocă doar „sume mizere”.

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Uniunea Europeană practic nu acordă nici un ajutor Ungariei pentru rezolvarea problemei fluxului masiv de refugiați, în afară de un ajutor financiar „mizer”, a declarat reprezentantul oficial al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, într-un interviu pentru RIA Novosti.

Spre exemplu, Ungaria a primit în acest an din fondurile UE 2,5 milioane euro. În luna august (când a început criza imigranţilor – n.red.) „am solicitat de la Bruxelles opt milioane euro, dar am primit doar patru”, însă acești bani, conform condițiilor de finanțare, nu pot fi utilizați pentru construcția zidului la frontiera Ungariei cu Serbia.

”Noi am cheltuit în acest an 40 de miliarde de forinți (128,2 milioane de euro), iar anul trecut – 30 de miliarde de forinți (96,1 milioane de euro). În total, timp de un an și jumătate, am cheltuit  224,3 de milioane de euro”, a precizat Kovacs.

Fluxul de știri
0