Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Summit-ul liderilor „Cvartetului Normand” va avea loc în octombrie la Paris

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaПереговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске
Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
În urma unei convorbiri telefoniceб Francois Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin și Petro Poroșenko au pus în sarcina miniștrilor de externe pregătirea propunerilor concrete care ar putea fi examinate în cadrul summit-ului de la începutul lunii octombrie de la Paris.

CHIŞINĂU, 10 sept — Sputnik. Liderii Franței, Germaniei, Rusiei și Ucrainei au convenit, în cadrul unei discuții telefonice, să desfășoare summit-ul „Cvartetului Normand”  la Paris, la începutul lunii octombrie, iar întâlnirea șefilor Ministerelor de Externe să fie organizată la 12 septembrie la Berlin, informează Palatul Elysee.

Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Moldova
Hollande şi Merkel vor cere ca Poroşenko să respecte înţelegerile de la Minsk

Convorbirea telefonică dintre Francois Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin și Petro Poroșenko a avut loc miercuri seara. Potrivit administrației președintelui Franței, părțile au discutat situația din Ucraina și îndeplinirea acordurilor de la Minsk, inclusiv problemele de securitate și aspectele umanitare ce țin de reglementarea situației din regiune.

„Cei patru lideri au pus în sarcina miniștrilor de Externe, care se vor întruni la 12 septembrie, să continue lucrările în mai multe direcții și să pregătească propuneri concrete. Acestea ar putea fi analizate în cadrul următorului summit care se va desfășura la Paris, la începutul lunii octombrie, la invitația președintelui Republicii Franceze”, se precizează în comunicatul Palatului Elysee.

Fluxul de știri
0