Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reprezentanţii protestatarilor, primiţi de purtătorul de cuvânt al preşedintelui

© Sputnik / Miroslav RotariЧлены группы переговорщиков Совета Великого национального Митингующие на встречи в резиденции президента Protestatarii la întîlnire la reședința de stat
Члены группы переговорщиков Совета Великого национального Митингующие на встречи в резиденции президента Protestatarii la întîlnire la reședința de stat - Sputnik Moldova
Abonare
Exponenţii Platformei DA nu au reuşit nici miercuri să discute cu Preşedintele Republicii Moldova. Totuşi, aceştia au fost primiţi de Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. Reprezentanţii manifestanţilor, care protestează în regim non stop în centrul Chişinăului, au discutat miercuri cu purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Premierul: protestatarii să vină la discuţii acolo unde le vom spune noi

Purtătorul de cuvânt al şefului statului i-a informat pe reprezentanţii protestatarilor despre faptul că Nicolae Timofti împărtăşeşte îngrijorările oamenilor care au venit la mitingul din centrul capitalei. Acesta a amintit şi despre faptul că instituţia Preşedinţiei a desecretizat documente din corespondenţa lui Timofti cu alţi înalţi demnitari ai ţării. Din aceste documente se vede cât se poate de clar că Şeful Statului s-a arătat îngrijorat de situaţia din Republica Moldova, în special de cea din sectorul financiar-bancar, a subliniat Ţurcanu. Totodată, până la ora actuală, Preşedintele încă nu a luat o decizie dacă va da sau nu curs invitaţiei la un dialog cu liderii Platformei DA.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Participanţii la mitingul din Chişinău au cerut demisia şefului statului

Unul dintre exponenţii Platformei DA, Valentin Dolganiuc, i-a cerut lui Vlad Ţurcanu să-i transmită Preşedintelui Timofti că protestatarii şi-ar putea pierde răbdarea.

„La un moment dat nu vom mai fi în stare să menţinem controlul asupra focarelor ce ar putea să apară. Situaţia poate ieşi de sub control”, a spus Dolganiuc, referindu-se la spiritul protestatar pronunţat din societate.

Totodată, Dolganiuc a ţinut să-i transmită şefului statului şi un alt mesaj: „starea de criză nu au creat-o societatea civilă şi nici cetăţenii, ci Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele, prin acţiuni şi inacţiuni”.

Un alt reprezentant al Platformei DA, avocatul Andrei Năstase, a declarat că lipsa Preşedintelui la aceste discuţii este o sfidare. „Noi reprezentăm Marea Adunare Naţională. Nu am venit să discutăm documentele emise anterior de Preşedinte, ci despre poziţia preşedintelui referitoare la punctele în care este vizat în Declaraţia Marii Adunări Naţionale”, a spus Năstase.

Fluxul de știri
0