Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Participanţii la mitingul din Chişinău au cerut demisia şefului statului

© Sputnik / Геннадий ВакуловскиАнтиправительственный митинг в центре Кишиневе
Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Protestele ar putea să se prelungească.

CHIŞINĂU, 6 sept – Sputnik. Participanţii la acţiunile de protest din Chişinău au solicitat demisia preşedintelui ţării, Nicolae Timofti. Totodată, autorităţilor li s-a cerut să anunţe alegeri parlamentare anticipate până în martie 2016, atunci când expiră mandatul actualului şef al statului.

Aceste cerinţe au fost sonorizate în cadrul manifestaţiei de protest organizate de platforma „Da”. Participanţii au citit de la tribună lista consiliului „Marii Adunări Naţionale”, format din zece persoane. Aceştia vor fi împuterniciţi să poarte tratative cu reprezentanţii puterii. Membrii consiliului se vor afla în piaţă şi după miting.

Anterior, participanţii la un alt miting antiguvernamental, „Casa noastră – Moldova” („Blocul roşu”), au declarat că vor instala corturi în faţa clădirii Guvernului.

Duminică, 6 septembrie, câteva mii de persoane s-au adunat în Piaţa din centrul Chişinăului, desfăşurându-se două mitinguri la care s-au scandat lozinci antiguvernamentale. Un şir de asociaţii de fermieri au declarat, de asemenea, că se vor alătura protestelor de la Chişinău, învinuind autorităţile de lipsă de acţiune în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor din sectorul agrar.

Fluxul de știri
0