Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Manifestanţii din centrul Chişinăului aşteaptă întâlnirea cu conducerea ţării

© Sputnik / Геннадий ВакуловскиАнтиправительственный митинг в центре Кишиневе
Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii din "Orăşelul democraţiei" aşteaptă în continuare întâlnirii cu autorităţile.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Luni,sute de protestatari continuă să aşteapte în centrul Chişinăului întâlnirea cu prim-ministrul, şeful statului şi preşedintele Parlamentului ţării, a declarat reprezentantul platformei civice DA (Demnitate şi Adevăr), Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Acţiunea de protest organizată de platforma DA a început duminică, în faţa casei Guvernului. Participanţii la mitingul de duminică au solicitat o întrevedere cu premierul, preşedintele ţări şi spicherul, însă aceasta aşa şi nu a avut loc.

Новосадюк Владимир - Sputnik Moldova
Toamnă fierbinte în Moldova

Andrei Năstase a anunţat că reprezentanţii platformei DA continuă să adreseze mesaje către conducerea ţării, prin care î-i îndeamnă pe conducătorii statului să vină la discuţii nu mai târziu de ziua de luni. Dânsul a mai subliniat că zvonurile precum că cineva s-ar afla în spatele acestui protest, sunt false.

„În spatele nostru nu stă nimeni, iar în faţa noastră este poporul. Nici nu ne-am gândit să apărăm interesele cuiva. Noi apărăm interesele noastre şi ale cetăţenilor. Suntem gata să rămânem în piaţă pentru a protesta non-stop, dacă de asta are nevoie ţara”, a declarat Năstase.

Potrivit lui, oamenii continuă să aducă în piaţă produse alimentare, medicamente, iar unii sunt dispuşi chiar să susţină cu bani acţiunile de protest.

„Cei care nu pot să vină la Chişinău, au posibilitatea să organizeze orăşele similare în localităţile lor”, a conchis Năstase.

Un alt grup, membrii partidului „Casa noastră — Moldova” (Blocul roşu) au organizat un alt miting de protest. Aceştia au mărşăluit spre sediul Procuraturii Generale, au cerut demisia Procurorului general şi au încercat să pătrundă în sediul instituţiei, provocând altercaţii cu forţele de ordine. Mai mulţi membri ai „Blocului roşu”, printre care şi liderul acestua, Grigore Petrenco, au fost reţinuţi.

La ora actuală, pe piaţa centrală din Chişinău continuă să se afle câteva sute de protestatari.

Fluxul de știri
0