Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şi Partidul Socialiștilor intenționează să organizeze acțiuni de protest

© Sputnik / Miroslav RotariАнтиправительственный митинг в центре Кишиневе DA
Антиправительственный митинг в центре Кишиневе DA - Sputnik Moldova
Abonare
Dodon: în cazul în care cerințele PSRM vor rămâne fără un răspuns din partea majorității parlamentare până la 22 septembrie, formaţiunea va anunța mobilizare generală pentru participarea la acțiuni de protest cu pichetarea clădirilor guvernamentale, inclusiv a Parlamentului și a Președinției.

 

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Partidul socialiștilor, care este unul de opoziție în Moldova, va anunța mobilizarea generală a cetățenilor pentru participarea la acțiuni de protest, dacă conducerea țării nu va accepta un dialog cu societatea civilă, a declarat marți la un briefing liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
”Partidul Nostru” pregătește protestul său antiguvernamental

Politicianul a subliniat că socialiștii cer convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului, la care să se discute chestiunea autodizolvării acestuia și stabilirea datei alegerilor anticipate. Printre cerințele socialiștilor figurează și revenirea la alegerea directă a președintelui, demiterea din funcţiile de conducere a persoanelor care nu și-au onorat angajamentele și anularea imunității de deputat.

”În cazul în care cerințele PSRM vor rămâne fără un răspuns din partea majorității parlamentare până la 22 septembrie, formaţiunea va anunța  mobilizare generală pentru participarea la acțiuni de protest cu pichetarea clădirilor guvernamentale, inclusiv a Parlamentului și a Președinției”, a declarat Dodon. Politicianul a remarcat că demisia actualei puteri, alegerile parlamentare anticipate și revenirea la alegerea directă a președintelui sunt principalele sarcini ale formațiunii politice pentru lunile apropiate.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Manifestaţiile de la Chişinău ar putea trece la un regim non-stop

Anterior, Dodon a salutat acțiunile Platformei Civice ”DA”, care protestează la Chișinău împotriva ”autorităților oligarhice”, dar a remarcat că nu împărtășește viziunile lor pro-europeane.

Duminică, la Chișinău au avut loc acțiuni de protest, la care au participat membrii platformei ”DA” și membrii și simpatizanții partidului ”Casa noastră – Moldova” (”Blocul Roșu”). Reprezentanții ”DA” au organizat un miting în fața guvernului, care a durat nouă ore. Potrivit MAI, la miting au participat  40 de mii de persoane, organizatorii afirmă însă că în piață au venit mai mult de 100 de mii de persoane.

 

Fluxul de știri
0