Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De la începutul anului, 13 persoane au murit în accidente de muncă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul accidentelor de muncă înregistrate la ISM se ridică la 270.

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Un nou accident de muncă cu urmări grave a fost înregistrat la Chişinău. Un muncitor al reţelelor electrice, în vârstă de 28 de ani, a căzut de pe un pilon electric de la o înălţime de 6 metri. 

Totul s-a întâmplat pe neaşteptate. În momentul când bărbatul efectua lucrări de asamblare pe vârful stâlpului, pe drum trecea un camion care a aninat sârma, trăgând-o după el cu tot cu stâlp. 

Карета скорой помощи дежурит на футбольном матче - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bărbaţii care au căzut în gol nu erau asiguraţi cu echipamente de protecţie

Potrivit medicilor, victima a suferit o contuzie cranio-cerebrală, comoţie cerebrală, e posibil chiar să-şi fracturat oasele de la baza craniului, o fractură în regiunea mandibulei şi a antebraţului stâng, stare de şoc postraumatic.

Directorul adjunct Inspectoratului de Stat al Muncii (ISM), Igor Ciloci, a declarat pentru agenţia Sputnik că, de la începutul anului, la ISM au fost comunicate 270 de cazuri de accidentare la întreprinderi. În urma acestor accidente au suferit 278 de persoane, dintre care 13 au fost cazuri mortale, iar 30 – cazuri grave cu pierdere a capacităţii de muncă.  

„În comparaţie cu aceiaşi perioadă a anului trecut, numărul accidentelor la locul de muncă anunţate la ISM este în descreştere. Anul trecut, prima jumătate, la locul de muncă au fost înregistrate 351 de persoane accidentate”, a declarat şeful ISM.  

Ciloci a precizat că, securitatea şi sănătatea în muncă este unul dintre aspectele principale ale unei relaţii de muncă. „Modul în care la nivel de întreprindere este abordată tematică securităţii muncii determină calitatea integrităţii fizice şi psihice a angajaţilor. O calitate proastă a securităţii şi sănătăţii în muncă nu este altceva decât accidente la locul de muncă”, a remarcat directorul adjunct al ISM.     


Fluxul de știri
0