Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bărbaţii care au căzut în gol nu erau asiguraţi cu echipamente de protecţie

© Sputnik / Yana ZaharovaКарета скорой помощи дежурит на футбольном матче
Карета скорой помощи дежурит на футбольном матче - Sputnik Moldova
Abonare
Incidentul din faţa TNOB s-a produs din cauza nerespectării normelor de securitate la locul de muncă.

CHIŞINĂU, 2 sept – Sputnik, Mariana Râţoi. Cei doi angajați ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieșu” din capitală care au căzut de la o înălțime de opt metri în timpul unor lucrări de reparație nu erau asigurați cu echipamente de protecție. 

Автомобиль скорой помощи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un angajat al TNOB a decedat la locul de muncă

Declarația a fost făcută pentru Sputnik de către șeful Inspectoratului Muncii din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Elena Carchilan.

„Angajații teatrului au căzut cu tot cu suportul pe care se ridicau la înălțime. Persoana care a decedat a fost traumatizată și de acel suport”, a explicat Carchilan.

Potrivit acesteia, la mai multe șantiere de construcție din Chișinău normele de siguranță a muncitorilor sunt neglijate cu desăvârșire.

Carchilan a declarat că, deseori, patronii refuză să-i asigure pe lucrători cu echipament de protecție, iar angajații acceptă să muncească punându-și viața în pericol.

“Conform legislației, angajatorul este responsabil să le asigure muncitorilor condiții normale de muncă. Şi salariații trebuie să-și cunoască drepturile și să respecte acele instrucțiuni de securitate la locul de muncă”, a adăugat Carchilan.

Potrivit datelor Inspectoratului Muncii, în prima jumătate a anului 2015 au fost înregistrate 26 de accidente la locul de muncă. Dintre acestea, 7 au fost accidente mortale.

Fluxul de știri
0