Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii din centrul Chișinăului se întâlnesc cu delegația UE

© Sputnik / Мирослав РотарьАнтиправительственный митинг в центре Кишиневе, пункт раздачи еды
Антиправительственный митинг в центре Кишиневе, пункт раздачи еды - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Grupul de intermediere şi reprezentare a protestatarilor se întâlnește cu delegația Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Grupul de contact care reprezintă Consiliul Marii Adunări Naționale se va întâlni cu delegația UE, a declarat în cadrul unei conferințe de presă reprezentantul Platformei ”DA”, Andrei Năstatse. Potrivit lui, întâlnirea va avea loc la reprezentanța UE în Moldova la ora 13.00

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Premierul: protestatarii să vină la discuţii acolo unde le vom spune noi

Platforma „Da” reuneşte câteva organizaţii nonguvernamentale, politologi, activişti ai societăţii civile, care împărtăşesc opinii politice diferite. Printre aceştia se regăsesc şi adepţi ai unirii Moldovei cu România. În lunile mai şi iunie, „DA” a mai organizat câteva manifestaţii de masă în centrul Chişinăului, protestatarii cerând atunci intensificarea luptei cu corupţia şi demisia Guvernului. Una dintre particularităţile distincte ale mişcării este că aceasta nu are lideri concreţi. Reprezentanţii platformei afirmă că autorităţile statului se subordonează cercurilor oligarhice şi mimează doar procesul de integrare europeană.

De duminică, la Chișinău au loc acțiuni de protest la care participă membrii platformei ”DA”. Protestatarii cer demisia președintelui, guvernului și dizolvarea Parlamentului, precum şi anularea tarifelor majorate.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
La Chişinău protestele continuă şi pe timp de noapte

În prezent, în PMAN din Chișinău continuă să protesteze câteva sute de persoane.

”Autoritățile neglijează poporul și nu vor să accepte dialogul. Dacă astăzi, până la 17.00 nu va exista nici o reacție, atunci vom merge la reședința șefului statului să cerem o întâlnire, pe care o aşteptăm de câteva zile. Mai îndemnăm încă o dată președintele, premierul și spicherul să găsească timp pentru a veni la casa guvernului şi a se întâlni cu protestatarii”, a declarat Năstase.

El a mai adăugat că Consiliul Marii Adunări Naționale a decis să deschidă un cont bancar, în care cetățenii Moldovei și străinii vor putea transfera bani în susținerea protestatarilor.

Protestatarii din centrul Chișinăului solicită de două zile o întâlnire cu premierul, președintele și spicherul, care însă nu a avut loc deocamdată.

 

Fluxul de știri
0