Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleţ: oferta Kroll mai trebuie analizată

© Guvernul RMValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Joi Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară a examinat oferta recepţionată de către BNM din partea consorţiului firmelor Kroll și Steptoe & Johnson LLP. După şedinţă, premierul Valeriu Streleţ a declarat că mai este nevoie de negocieri, iar o serie de aspecte din ofertă mai trebuie precizate.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Potrivit premierului, oferta „conţine elemente ce încă urmează a fi precizate, în special cele cu privire la perioada de recuperare. "Dacă în privinţa etapei de evaluare situaţia este cât de cât clar, inclusiv cât va costa, etapa de recuperare încă urmează a fi precizată. Sunt multe lucruri confuze, trebuie să ştim cât poate cheltui statul pentru lichidarea celor trei bănci”, a declarat Streleţ.

Bani - Sputnik Moldova
Investigarea crizei bancare trebuie să înceapă cel puţin din 2009

BNM, a mai spus Streleţ, trebuie să precizeze până unde poate să negocieze ofertantul, iar luni se va încerca luarea unei decizii în cunoştinţă de cauză.

„Etapa a doua, recuperarea, ar trebui să fie privită în complex cu prima – cea de evaluare; să fie un proces integral – investigarea cu recuperarea. Sperăm că Kroll va accept această viziune”, a mai spus premierul.

Referindu-se la costurile celor două etape, Valeriu Streleţ a precizat că la moment nu poate să facă publică informaţia despre unele cifre concrete, însă „sumele cerute pentru etapa de investigaţii sunt acceptabile, nu şi cele pentru perioada de recuperare”.

Potrivit lui, poziţia Guvernului este că remunerarea pentru recuperare ar trebui să se facă în funcţie de succes, iar prestatorul „să-şi primească partea sa din ultimele sume recuperate şi nu din primele”.

Streleţ a mai declarat că consorţiul Kroll și Steptoe & Johnson LLP va putea să-şi înceapă activitatea atunci când în acest sens va fi luată o decizie în Republica Moldova şi va fi plătită prima tranşă pentru serviciile acestei structuri externe.

Fluxul de știri
0