Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ostalep: în ultimii ani, în Moldova totul se face sub drapelul UE

© Sputnik / Мирослав РотарьВалерий Осталеп
Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
În același timp, funcționarii europeni se prefac că nu au nimic în comun cu debandada care se întâmplă astăzi în Moldova, a declarat expertul.

 

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Tot ce se întâmplă în țara noastră în ultimii ani, se face sub drapelul Uniunii Europene, adică cu știrea UE, a declarat luni la videoconferința ”Cine vrea să schimbe peisajul politic din Moldova”? care a avut loc la Centrul de Presă al AIȘ Sputnik Moldova, Valeriu Ostalep, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate.

Potrivit lui, ”în același timp, funcționarii europeni se prefac că nu au nimic în comun cu debandada care se întâmplă astăzi în Moldova și chiar par să fie oripilaţi de ceea ce se întâmplă aici”.

”Indicatorii economici și sociali apropie Moldova de nivelul Mozambicului sau al unei alte țări ca și aceasta. Totodată, partidele politice din țară nu pot propune nimic inteligibil poporului”, a remarcat Ostalep.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе DA - Sputnik Moldova
Societate
Un polițist a fot internat după protestele din Chișinău

El a mai adăugat că protestele care au început duminică în centrul Chișinăului demonstrează că oamenii sunt extrem de nemulțumiți de starea de lucruri existentă. ”Pe de altă parte, organizatorii protestului au profitat de nemulțumirea cetățenilor în scopuri personale”, a opinat Ostalep.

Cred că protestatarii înşişi nu au înțeles despre ce vorbesc organizatorii acţiunii. Nu este clar nici scopul final al acțiunii, nici împotriva a ce concret sunt chemaţi să protesteze oamenii.

Organizatorii Platformei ”Demnitate și Adevăr sunt personalități contrariate și aparţin unui spectrul foarte larg – de la cei care până nu demult susțineau în totalitate actuala putere, până la cei mai înveteraţi unioniști, adepți ai unirii Moldovei cu România”, a subliniat expertul.

 

Fluxul de știri
0