Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un polițist a fot internat după protestele din Chișinău

© Photo : Игорь ВзоровАнтиправительственный митинг в центре Кишиневе DA
Антиправительственный митинг в центре Кишиневе DA - Sputnik Moldova
Abonare
În urma altercațiilor de duminică dintre protestatari și poliție de lângă clădirea Procuraturii Generale, au avut de suferit șase colaboratori ai organelor de poliție.

 

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. În urma ciocnirii din timpul protestelor de duminică de la Chișinău au avut de suferit șase polițiști, unul dintre care este internat în spitalul Ministerului de interne, a declarat luni pentru corespondentul Sputnik secretarul de presă al Inspectoratului General al Poliției al MAI al RM Tamara Procopii.

”După evenimentele de duminică, s-au adresat la spital după ajutor șase colaboratori ai organelor de drept. Tuturor li s-a acordat ajutor medical. Unul dintre polițiști a fost internat”, a spus Procopii

La Chișinău, duminică au început acțiuni de protest, la care au participat adepţii platformei DA și membrii și simpatizanții partidului ”Casa noastră – Moldova” (Blocul Roșu).

Reprezentanții platformei DA au organizat un miting în fața clădirii Guvernului, iar reprezentanții Blocului Roșu s-au deplasat prin centrul Chișinăului și s-au oprit în fața Procuraturii Generale, solicitând demiterea procurorului general. Protestatarii au încercat să intre în clădirea Procuraturii, dar au fost opriți de poliție. Între protestatari și polițiști au avut loc altercaţii. Spre sediul Procuraturii au fost îndreptate trupele cu destinație specială. Mai târziu, reprezentanții Blocului Roșu au comunicat că Grigore Petrenco și încă două persoane au fost arestați de colaboratorii poliției. A mai apărut o informație cum că în timpul altercațiilor cu poliția au avut de suferit șase oameni.

”Tuturor celor care au avut de suferit li s-a acordat ajutor medical. Traumatismele lor au fost ușoare, de aceea au plecat, a declarat pentru Sputnik Moldova Petru Craveț, secretarul de presă al spitalului de urgență.

În urma altercațiilor, poliția va porni șapte dosare penale conform art. 349, p.11 din CP al RM. Amenințarea sau violența în raport cu persoanele care se află în serviciul public, se pedepsește cu o amendă de 10-20 de mii de lei, 180-240 de ore de muncă în folosul comunității sau cu privațiune de libertate pe un termen de trei ani.

 

 

Fluxul de știri
0