Sputnik. Fapte. UE suportă pierderi din cauza sancţiunilor impuse FR

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaDrapeaux de la Russie et de l'UE
Drapeaux de la Russie et de l'UE - Sputnik Moldova
Abonare
În rezultatul sancţiunilor împotriva Rusiei, în UE vor fi reduse 2,5 milioane de locuri de muncă, iar economia ţărilor Uniunii Europene va suporta pierderi în mărime de 109 miliarde de euro.

CHIŞINĂU, 28 iul – Sputnik. În rezultatul sancţiunilor impuse Rusiei, economia Uniunii Europene va suporta pierderi importante – concluzia este enunţată în primul material „Sputnik.Fapte”, în cadrul noului proiect al agenţiei internaţionale de ştiri şi Radio Sputnik. În cadrul proiectului, vor fi publicate date referitoare la temele de actualitate politică şi socială, bazate pe statistica ţărilor şi organizaţiilor (ONU, FMI ş.a.), prognozele unor importante centre de cercetare.

În articol sunt analizate studiile Institutului Austriac pentru Cercetări Economice (WIFO), care a clarificat că în rezultatul sancţiunilor impuse împotriva Rusiei în UE vor fi reduse 2,5 milioane de locuri de muncă, iar economia ţărilor Uniunii Europene va suporta pierderi în mărime de 109 miliarde de euro.

Germania va resimţi cel mai acut urmările negative ale sancţiunilor şi contra sancţiunilor de răspuns ale FR – 500 de mii de persoane îşi vor pierde locurile de muncă, iar economia va pierde 29,9 miliarde de euro. În Polonia şi Italia, se va reduce un număr aproximativ egal de locurilor de muncă – 302 mii şi 300 de mii respectiv. Totodată, daunele suportate de economii se vor diferenţia considerabil: în Italia vor constitui 16,3 miliarde de euro, iar în Polonia – 5,4 miliarde de euro.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de ştiri şi radio cu studiouri informaţionale multimedia în zeci de ţări. Sputnik include site-uri, emisie radio analogică şi digitală, aplicaţii mobile şi pagini în reţelele sociale.

Fluxul de știri
0