Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ponderea populaţiei ocupate scade, iar a şomerilor creşte

© Sputnikoameni люди
oameni люди - Sputnik Moldova
Abonare
Populaţia economic activă din Moldova este de peste 1,33 milioane.

CHIŞINĂU, 5 sept – Sputnik. În trimestrul doi populaţia economic activă (populaţia ocupată plus şomerii) a Republicii Moldova a constituit 1339,2 mii persoane, fiind aproximativ la nivelul anului trecut.

Ponderea populaţiei ocupate a scăzut de la 96,4% la 95,9%, iar ponderea şomerilor s-a majorat de la 3,7% la 4,1%.

Ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova sunt mai mulţi şomeri, decât locuri de muncă vacante

Populaţia ocupată a constituit 1284,0 mii persoane. În distribuţia după activităţile din economia naţională se constată că în sectorul agricol au activat 461,9 mii persoane. Faţă de trimestrul doi al anului trecut, numărul populaţiei ocupate în agricultură a crescut cu 7,4 mii, sau cu 1,6%. În activităţile non-agricole numărul persoanelor ocupate a fost de 822,1 mii, în descreştere cu 3,5 mii. 

În sectorul informal au lucrat 15,9% din totalul persoanelor ocupate în economie, iar 37,7% au avut un loc de muncă informal. 

Numărul şomerilor, estimat  conform metodologiei Biroului Internaţional al Muncii, a fost de 55,1 mii persoane, fiind cu 6,7 mii mai mare faţă de trimestrul doi al anului trecut.  Şomajul a afectat într-o proporţie mai mare bărbaţii – 64,4% din totalul numărului de şomeri, la fel şi persoanele din mediul urban – 65,3%.

 

Fluxul de știri
0