Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova sunt mai mulţi şomeri, decât locuri de muncă vacante

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaЯрмарка вакансий
Ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 6 mii de locuri de muncă vacante sunt propuse pentru 21,5 mii de şomeri.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Oficial în Moldova la un loc vacant de muncă revin aproape patru şomeri. Pentru cei 21565 de şomeri aflaţi în evidenţa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la 1 august, agenţii economici oferă 6645 locuri de muncă vacante. 

job - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum îţi poţi găsi un loc de muncă în Moldova

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1688 locuri de muncă vacante. Tradiţional, cele mai multe oferte sunt pentru specialiştii din domeniul sănătăţii, urmaţi de cei din învăţământ şi contabilitate.

Pe piaţa muncii din Moldova se mai solicită inspectori, ingineri, manageri, funcţionari publici şi specialişti în domeniul juridic. 

Agenţii economici oferă pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, mediu general 4957 locuri de muncă, dintre care aproape 1500 sunt pentru lucrătorii din industria textilă. Peste 400 de oferte sunt pentru specialiştii în domeniul vânzărilor, hoteluri şi restaurante.

Pe parcursul lunii iulie, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-au înregistrat 3578 de şomeri. În câmpul muncii au fost plasaţi peste 1200 de persoane. Au renunţat la statutul de şomer aproape 2700 de cetăţeni.

Numărul şomerilor înregistraţi de la începutul anului, inclusiv cei aflaţi în evidenţă la 1 ianuarie, a atins cifra de 48 de mii. În câmpul muncii, de la începutul anului, au fost plasaţi aproape 10 mii de şomeri.

Mărimea medie a ajutorului de şomaj în Moldova este de 1.240 de lei. 


Fluxul de știri
0