Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Experţi: decizia ANRE, un gest populist

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaОсветительные лампы
Осветительные лампы - Sputnik Moldova
Abonare
Experții în energetică susţin că decizia de joi a ANRE urmăreşte scopuri ascunse.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik, Mariana Râţoi. Expertul în energetică, Sergiu Ungureanu, a declarat pentru Sputnik că decizia de joi a Consiliului de Administraţie al ANRE vine să liniştească spiritele cetăţenilor înainte de mitingul preconizat pentru 6 septembrie.

Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Societate
Directorul ANRE, despre urmările deciziei de suspendare a majorării tarifelor

“Dacă această decizie este una perfect gândită, atunci ea trebuia luată de la început sau nu trebuia luată în general. Auditul trebuia făcut înainte de a majora tarifele. Dar faptul deja s-a petrecut, deoarece facturile care au venit pentru populație și pentru întreprinderi sunt calculate după noile tarife”, a declarat pentru Sputnik Ungureanu.

Expertul a catalogat decizia ANRE drept un gest populist. “Este o decizie luată temporar și nu se știe care va fi continuitatea acesteia”, a adăugat specialistul.

În opinia unui alt expert în energetică, Ion Munteanu, decizia luată de Consiliul de Administrație al ANRE știrbește din imaginea instituției.

ANRE a decis joi să suspende pe un termen de 60 de zile hotărârile privind aprobarea noilor tarife de distribuție şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Fluxul de știri
0