Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opinie: Armata Naţională este elementul principal al statalităţii Moldovei

© Фото из личного архива В. ГайчукаВиктор Гайчук-Victor Gaiciuc,экс-министр обороны
Виктор Гайчук-Victor Gaiciuc,экс-министр обороны - Sputnik Moldova
Abonare
Armata Naţională este unul dintre pilonii principali ai statalităţii Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik, Mariana Râţoi. Fostul ministrul al Apărării, Victor Gaiciuc, a declarat pentru Sputnik că Armata Națională este unul dintre pilonii principali ai statalității Republicii Moldova.

La 3 septembrie, Armata naţională marchează 24 de ani de la fondare

Armata naţională a RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape 800 de militari participă în Moldova la „Scutul de foc – 2015”

“Armata Națională a fost, este și va fi elementul principal a statalității și securității Republicii Moldova”, a declarat Gaiciuc.

Potrivit fostului ministru, asigurarea condiţiilor necesare pentru buna funcţionare a Armatei Naţionale trebuie să fie una dintre priorităţile Guvernului şi  Parlamentului.

“Reieșind din faptul că suntem o țară neutră, aceasta înseamnă că noi cu forțele proprii trebuie să ne apărăm integritatea și suveranitatea. De aceea, Armata Națională trebuie să fie dotată nu cu vorbe, dar cu fapte concrete”, a declarat Gaiciuc.

Ministerul Apărării desfăşoară joi o serie de activităţi consacrate aniversării a 24-a de la formarea Armatei Naţionale în toate garnizoanele militare. Cel mai amplu eveniment din cadrul acestui program este exerciţiul multinaţional „Scutul de foc-2015”, la care participă aproape 800 de militari din RM, SUA şi România.


Fluxul de știri
0