Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 800 de militari participă în Moldova la „Scutul de foc – 2015”

© Sputnik / Rodion ProcaArmata naţională a RM
Armata naţională a RM - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 3 septembrie – 3 octombrie, la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale de la Bulboaca se desfăşoară exerciţiul militar multinaţional de artilerie „Scutul de foc – 2015”.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik. Aproape 600 de militari moldoveni, 150 de militari americani şi 26 de militari români participă în Moldova la exerciţiul multinaţional  „Scutul de foc – 2015”.

Purtătorul de cuvânt al comandantului Armatei Naţionale, maiorul Ala Diaconu, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că tehnica din unităţile militare din Cahul, Chişinău, Ungheni, Bălţi, Căuşeni, Dănceni se va întâlni joi la km 11, intersecţia şoselei Balcani, Calea Orheiului şi Stauceni, după care în coloană se vor deplasa la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale de la Bulboaca. 

See Breeze Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sea Breeze: militarii moldoveni fac schimb de experienţă cu militari din 10 ţări

„Scopul aplicaţiilor este dezvoltarea capabilităţilor şi ridicarea nivelului de interoperabilitate între Armata Naţională şi armatele SUA şi România”, a declarat Diaconu. 

Armata naţională - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Armata Naţională împlineşte 24 de ani

Scenariul exerciţiului „Scutul de foc – 2015” are patru etape. Etapa I include deplasarea şi dispunerea forţelor la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale. Etapa II prevede consolidarea subunităţilor de artilerie ale Armatei Naţionale. În etapa a III–a vor fi evaluate subunităţile de artilerie ale Armatei Naţionale şi ale contingentelor din SUA şi România.

Ultima etapă include re-dislocarea forţelor în locurile de dislocare permanentă a unităţilor militare.

„În cadrul exerciţiului „Scutul de foc – 2015” vor fi utilizate diferite tipuri de armament: tun 2A-36, obuzier M-30, tun obuzier D-20, sisteme antiaeriene ZU-23-2, AZP-57, dar şi tehnică militară de tip HMMWV, TAB-71, BTR-80, URAL, GAZ, ZIL” a adăugat Diaconu.

Exerciţiul „Scutul de foc – 2015” se desfăşoară în perioada 3 septembrie – 3 octombrie. 

Fluxul de știri
0