Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Forţele de stânga din CMC acuză pro-europenii de împărţirea puterii în Chişinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоPrimăria Municipiului Chişinău
Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Prima şedinţă de lucru a CMC începe cu mari întârzieri.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik. Aleşii locali din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) din partea socialiştilor, comuniştilor şi Partidului Nostru acuză consilierii PL, PPE, PLDM şi PD de ignorarea intereselor chişinăuienilor.

Aleşii liberali, liberal-democraţi, democraţi şi ai Partidului Popular European se află de mai bine de o oră în şedinţă, unde discută pe marginea Acordului de constituire a unei Alianţe pro-europene în CMC. Tot joi, la ora 10, a fost convocată prima şedinţă de lucru a noii componenţe a CMC.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Renumărarea voturilor în CMC ar costa bugetul 3,2 milioane de lei

Reprezentanţii PSRM, PCRM şi PN s-au arătat indignaţi de faptul că 25 de consilieri sunt nevoiţi să aştepte mai bine de o oră începutul şedinţei CMC. Aleşii din partea celor trei formaţiuni au acuzat forţele pro-europene din CMC de partajarea funcţiilor şi puterii în Chişinău şi de atitudine indiferentă faţă de problemele reale ale capitalei şi locuitorilor ei.

„Este lipsă de respect. Este stupefiant. Dacă se consideră pro-europeni nu văd care ar fi divergenţele, de fapt ei împart puterea în Chişinău, lucru contrar valorilor europene. Ei se preocupă doar de împărţirea puterii”, a declarat consilierul din partea PN, Ilian Caşu.

Alesul local din partea PCRM, Vasile Chirtoca, a menţionat că în administraţia locală nu trebuie formate coaliţii. „Aici nu se face politică, ci gospodărire. Această demonstrează atitudinea lor faţă de chişinăuieni, care de ani nu pot obţine răspuns la multiple întrebări. Asistăm la o partajare a puterii”, a continuat Chirtoca.

Socialistul Ion Ceban a declarat că formarea coaliţiei pro-europene în CMC trebuia să fie făcută în mod transparent, dar nu cu uşile închise. „Ceea ce fac ei, nu este altceva decât împărţirea funcţiilor”, a notat Ceban.

După alegerile locale din 14 iunie, în CMC au acces 19 consilieri din partea PSRM, 17- din partea PL, 6 – din partea PPE, câte 3 din partea PCRM şi PN, 2 – din partea PLDM şi unul de la democraţi.  

 

Fluxul de știri
0