Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția austriacă a descoperit un camion cu imigranți afgani

© Sputnik / Antonio CalanniMigrants en Italie
Migrants en Italie - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorul auto al mijlocului de transport s-a dovedit a fi un cetățean al României în vârstă de 30 de ani, care a încercat să fugă atunci când camionul a fost oprit de polițiști.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Poliția austriacă a descoperit peste 20 de imigranți ilegali din Afganistan închiși într-un camion care se presupune că se deplasa din Ungaria spre Germania, scrie ziarul austriac „Krone”.

Migrants - Sputnik Moldova
Din cauza afluxului de imigranți, gara de Est din Budapesta a fost evacuată

Conform publicației, în noaptea de luni spre marți, într-o suburbie a Vienei, poliția a oprit un camion care li s-a părut suspect. Caroseria era încuiată și pe dinăuntru, și pe dinafară. Imigranții, 24 la număr, erau aproape sufocați și, potrivit ofițerului de poliție Thomas Kaiblinger, ei riscau să moară asfixiați.

Camionul era foarte mic: lungimea de 3,35 m, lățimea de 1,75 m și înălțimea de 1,80 m. Persoanele dinăuntru, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani, erau nevoite să stea efectiv una peste alta. Tuturor li s-a acordat ajutor, iar acum aceştia se simt bine.

Șoferul camionului, un român de 30 de ani, a încercat să fugă, însă a fost reținut.

Autoritățile austriece au intensificat controlul asupra mijloacelor de transport care sosesc din Ungaria, după incidentul tragic din 27 august. Atunci, poliția austriacă a descoperit 71 de imigranți morți într-un camion frigorific cu numere de înmatriculare ungurești ce se deplasa pe traseul A4.

Potrivit datelor agenției de frontieră ЕС Frontex, de la începutul anului 2015 pe teritoriul Uniunii Europene au pătruns 340 de mii de imigranți. Experții consideră că, de la cel de-al doilea război mondial, migrarea ilegală înregistrată la momentul dat în țările UE reprezintă cea mai gravă criză ce ține de strămutarea persoanelor.

Fluxul de știri
0