Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Explozie la Kiev, soldată cu zeci de răniţi

© Sputnik / Алексей Вовк / Accesați arhiva multimediaПротестные акции в Киеве
Протестные акции в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit serviciului de presă al MAI al Ucrainei, citat de RIA Novosti, în jur de 100 de persoane ar fi fost rănite în urma deflagraţiei.

CHIŞINĂU, 31 aug — Sputnik. Rada Supremă a Ucrainei a adoptat luni în prima lectură proiectul de modificare a Constituţiei la capitolul decentralizare, ceea ce a provocat ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. Mediile de informare anunţă despre violenţe în preajma Radei de la Kiev şi aproximativ 15 răniţi, între care cei mai mulţi poliţişti, în urma unei explozii care s-a produs cu puţin timp în urmă în capitala ucraineană.

Potrivit unor date preliminare difuzate de unele medii de informare, în jur de 15 persoane au fost rănite în urma exploziei produse în fața clădirii Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean), în contextul violențelor izbucnite între scutieri și manifestanții care au protestat împotriva controversatului proiect de reformă constituțională, care acordă mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul prorus al Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres. Pe de altă parte, serviciul de presă al Ministerului de Interne al Ucrainei informează că numărul răniţilor ar fi de aproximativ 100.

Mai multe persoane însângerate, inclusiv agenți de poliție, și, după toate probabilitățile, jurnaliști, se aflau lungiți pe asfalt în fața forului legislativ, potrivit sursei citate.

După cum relatează agenția de presă Unian, radicali provocatori au detonat o grenadă de luptă. Mai mulți militari ai Gărzii Naționale au fost răniți.

Acest proiect de reformă constituțională — cerut de Occident, care vede în el o modalitate de aplanare a conflictului armat — se află în centrul unor dezbateri aprinse în Ucraina. Mulți întrevăd în el o tentativă de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei părți a estului industrial al țării.

Fluxul de știri
0